prijzen

Leggen

informatie over


LEGGEN, GELUID EN PLINTEN

Houtenvloeren en laminaat kunnen "zwevend" worden geplaatst op een onderlaag en verschillende houtenvloeren zijn tevens geschikt om vast  te worden verlijmd aan de dekvloer. Iedere situatie vraagt om zijn eigen specifieke onderlaag en/of bewerking van de dekvloer.

Uw vloer en geluid

Er zijn twee soorten geluid te onderscheiden: loopgeluid in uw eigen woning en het contactgeluid naar een naast- of onderliggende ruimte. Voor het contactgeluid zijn speciale ondervloeren ontwikkeld, deze zijn ideaal voor de reductie van het geluid in appartementen of uw bovenverdieping. Het loopgeluid in de ruimte zelf kunt u verkleinen door uw vloer vast te verlijmen aan de dekvloer of door het gebruik van een speciale onderlaag waaraan rubber is toegevoegd.

Vloerverwarming

Bij vloerverwarming (warmwatersysteem) kunnen zowel "zwevende vloeren" zoals laminaat of lamelparket worden geplaats, als een "vast verlijmde vloeren" zoals een duoplank of traditioneel parket. Bij een vast verlijmde vloer heeft u het voordeel dat er géén extra isolerende tussenvloer wordt gebruikt, de dekvloer wordt voorzien van een speciale primer waarna het parket direct verlijmd wordt, deze manier van leggen heeft de laagste warmteweerstand omdat zich geen stilstaande lucht tussen de dekvloer en het parket bevindt. Indien de vloer "zwevend" wordt geplaatst dient er een speciale ondervloer te worden toegepast, welke de warmte goed doorlaat. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Plinten.

Uw vloer kan worden afgewerkt met een opstaande of een platte plint, onder een opstaande plint kan de vloer makkelijker iets uitzetten. U kunt kiezen voor een plint bijpassend bij de vloer, echter de huidige trend is een mooie MDF plint. Deze plinten zijn leverbaar in verschillende hoogtes, diktes en modellen en zijn voorzien van een grondlaag. Na plaatsing kunt u de MDF plint afwerken in een kleur naar keuze.